jueves, 4 de febrero de 2010

Sortida Liquenològica: Bloc & Líquens a Savassona

El proper diumenge 7 de febrer hem previst fer una sortida liquenològica a Savassona (Tavèrnoles, a 10 km de Vic).
Us proposem una activitat per a tota la família en la que podrem conèixer la flora liquènica d'aquest espai.
Al matí, farem un recorregut al voltant dels blocs, tot observant els líquens que es desenvolupen a les roques, al terra i a les escorces dels arbres. Pujarem a l'esglèsia de Sant Feliuet i observarem també els líquens que colonitzen les antigues construccions.
A la tarda, per als qui desitgin continuar, farem mesures sobre creixements dels líquens i estudiarem les espècies més representatives de la zona.
La sortida és totalment gratuïta i està pensada per a passar un dia en un entorn privilegiat, en el que hi ha blocs per a tots els nivells d'escalada, i al mateix temps, observar amb la lupa, amb una altra perspectiva, el micromón dels líquens.

FITXA DE LA SORTIDA
Punt de trobada: Aparcament zona de bloc de Savassona. Cal dirigir-se al castell de Savassona per la carretera de Vic al Parador nacional de Sau. Passat el castell hi ha espai per aparcar el cotxe als dos costats de la carretera.
Hora: 10:30 h matí / diumenge 7 de febrer de 2010
Material necessari: una lupa de 10 augments (s'aconsella amb led incorporat, la podeu adquirir en botigues de filatèlia o tallers de joieria, cost aprox. 6-8 euros)
(Beguda, menjar, calçat còmode.)

La sortida és gratuïta, però es requereix confirmació de la vostra assistència.
Si esteu interessats, contacteu a mjchesa@gmail.com

Imatges d'altres jornades a Savassona. Vam conèixer aquest increíble espai gràcies al Jaume Oliveras dels Bous de la Salle.

No hay comentarios: